Scheiden: wat moet u regelen?

Met elkaar, uit elkaar. Uw echtscheiding regelt u met Meesters in Mediation in Roosendaal.

  Bel mij terug!

  Geef uw telefoonnummer op en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

  Bij het klikken op 'Verzenden' gaat u akkoord met ons privacy statement.

  Hoe regelt u een scheiding?

  Als de beslissing genomen is dat u wilt gaan scheiden, dan moet er nog heel wat geregeld worden. Had u bijvoorbeeld een samenlevingscontract of een geregistreerd partnerschap, of was u getrouwd? Dat maakt namelijk verschil. Heeft u kinderen? Ook dan moet er natuurlijk heel wat geregeld worden. We begrijpen dat het lastig voor u is om, zeker in de emotionele tijd, alles op een rijtje te zetten en de scheiding te regelen. Er komt heel wat bij kijken en daar staat uw hoofd misschien helemaal niet naar. Meesters in Mediation Roosendaal helpt u daarom met werkelijk alles rondom het regelen van de scheiding. Wij doorlopen samen met u het gehele echtscheidingstraject, zodat u er samen uitkomt.

  De echtscheidingsprocedure

  Wanneer u gaat scheiden, wilt u natuurlijk graag weten hoe het proces gaat verlopen.

  Dit is voor elke scheiding anders, maar in grote lijnen is de echtscheidingsprocedure enigszins hetzelfde. Om deze echtscheidingsprocedure inzichtelijk te maken, hebben we een stappenplan opgesteld. Zo kunt u zien hoe de echtscheidingsprocedure gaat verlopen en weet u waar u aan toe bent. We beginnen natuurlijk met een kennismakingsgesprek. U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek waarin we elkaar leren kennen en duidelijk wordt wat Meesters in Mediation in Roosendaal voor jullie echtscheiding kan betekenen.

  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

  Relatievormen

  De verschillende vormen van relaties in Nederland.

  In Nederland zijn er verschillende relatievormen bekend. Welke relatievorm u hebt is van belang bij uw scheiding. Vanaf 1 januari 2018 geldt daarnaast ook de Wet Beperkte Gemeenschap van Goederen, die ook geldt bij een geregistreerd partnerschap. Wanneer u gaat scheiden is het belangrijk om te weten welke relatievorm u hebt en wat de gevolgen zijn voor de scheidingsprocedure. Lees hier meer over scheiden uit verschillende relatievormen.

  De scheidingsbemiddeling

  Welke fases doorloopt u en hoe gaat het in zijn werk?

  De scheidingsbemiddeling start met gesprekken over de oorzaken en gevolgen van de scheiding. Wanneer u samen kinderen hebt die jonger zijn dan 18 jaar, moet er samen een ouderschapsplan opgesteld worden. Hierna breekt de tweede fase aan waarbij er een gemeenschappelijk verzoekschrift tot scheiding ingediend wordt bij de rechter. Lees hier meer over de fases van scheidingsbemiddeling.

  De rol van…

  Meesters in Mediation. 

  Wat kunnen wij nou voor jullie betekenen tijdens een echtscheiding? Meesters in Mediation is een veelzijdig kantoor dat je helpt met werkelijk alles rondom de echtscheiding, het beèˆindigen van een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract. Daarnaast regelen wij het convenant, het ouderschapsplan en berekenen wij de partner- en/of kinderalimentatie. Kortom, jullie doorlopen samen met ons het volledige echtscheidingstraject.

  Een gratis informatiegesprek

  Er komt veel op jullie af. Wij zetten graag alles samen op een rijtje.

  Elke scheiding is anders, waardoor ook de scheidingsprocedure anders is en we dus altijd maatwerk begeleiding bieden. Daarom kunt u bij Meesters in Mediation altijd terecht voor een gratis informatiegesprek waarin we uitleggen wat we voor u kunnen betekenen en hoe we te werk gaan. Natuurlijk krijgt u ook de mogelijkheid om de situatie uit te leggen en de wensen te bespreken. Aan de hand hiervan brengen we in kaart wat er geregeld moet worden en kunnen we een indicatie van de kosten geven.

  Onze tarieven

  Op voorhand duidelijkheid en dus geen onverwachtse kosten.

  Omdat iedere scheidingsprocedure dus anders is, zijn ook de kosten van de begeleiding bij iedere procedure anders. Na het gratis informatiegesprek vermelden we echter altijd wat de kosten gaan zijn, zodat dit nooit een nare verrassing achteraf is. Daarom nodigen we u graag uit voor een gratis informatie gesprek. Lees hier meer over onze tarieven.

  Van plan om te scheiden? Een onpartijdig gesprek met een mediator schept perspectief voor beide partijen en draagt bij aan een prettige afwikkeling. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.