Woning & verdelen

Een belangrijk onderdeel: de verdeling van het vermogen.

    Bel mij terug!

    Geef uw telefoonnummer op en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug

    Bij het klikken op 'Verzenden' gaat u akkoord met ons privacy statement.

    Een echtscheiding met een eigen huis

    Als u gaat scheiden en u hebt een eigen huis, dan moeten er goede afspraken gemaakt worden over de verdeling van dit vermogen. Wilt u scheiden en de hypotheek behouden of gaat u toch het huis verkopen? Voor kinderen is het vaak prettig als ze wel in hun eigen huis kunnen blijven, waardoor het behouden van het huis en de hypotheek vaak het doel is. We bemiddelen hier graag bij om tot de beste uitkomst voor beide partijen en kinderen te komen en verwerken de gemaakte afspraken in het echtscheidingsconvenant.

    De verdeling van ander vermogen

    De verdeling van ander vermogen na scheiding

    Naast dat er natuurlijk vaak sprake is van een eigen woning en hypotheek, is er vaak ook sprake van ander gezamenlijk vermogen. Denk hierbij aan de inboedel of gedeelde rekeningen.

    Meesters in Mediation gaat altijd voor een eerlijke en rechtvaardige verdeling van het gezamenlijk vermogen, waarbij met alle nodige zaken rekening wordt gehouden.

    Verdeling bezittingen bij scheiding

    De bezittingen eerlijk verdelen.

    Bij een scheiding draait het natuurlijk ook altijd om de verdeling van de bezittingen en het vermogen. In beginsel heeft de wet bepaald dat ieder de helft krijgt van de gemeenschappelijke bezittingen en andere afspraken worden meegenomen in het echtscheidingsconvenant. Echter is de verdeling niet altijd makkelijk. Wie krijgt wat en wat gebeurt er met privégoederen die geen duidelijke eigenaar hebben? Lees hier meer over het verdelen van bezittingen bij een scheiding.

    Een gezamenlijke woning verdelen

    Hulp bij beslissingen over de woonsituatie.

    Wanneer een scheiding plaatsvindt, verlaat ook vaak één van de twee, of allebei, het gezamenlijk huis. Ook zijn er dan vaak kinderen in het spel die u liever niet onderwerpt aan ingrijpende veranderingen. Er moeten beslissingen genomen worden over de woonsituatie en financiën. Meesters in Mediation helpt u graag. Lees er hier meer over.

    De gemeenschappelijke bezittingen

    Wat te doen met de gemeenschappelijke bezittingen? 

    Bij een echtscheiding zien we vaak dat er een hoop gezamenlijke bezittingen zijn. Wat moet je doen met de inboedel? Hoe zit het met de gezamenlijke betaalrekening of een gedeelde spaarrekening? Bij de verdeling van gemeenschappelijke bezittingen spelen er een aantal zaken welke we bij Meesters in Mediation samen met jullie doornemen. Een eerlijke en rechtvaardige verdeling maakt een onderdeel uit van de scheidingsprocedure.

    Pensioen bij scheiding

    De invloed van een scheiding op een pensioen.

    U staat er wellicht niet direct bij stil, maar een scheiding kan ook van invloed zijn op het opgebouwde pensioen. Het gaat dan vaak over ouderdomspensioen of nabestaandenpensioen waarbij de rechten per scheiding kunnen verschillen. We kijken samen naar wat het best bij uw situatie past. Lees hier meer over de verdeling van pensioen bij scheiding.

    Bij een scheiding de schulden verdelen

    Wat te doen met schulden bij een scheiding?

    Wat veel mensen zich niet realiseren als ze gaan scheiden, is dat schulden van vóór het huwelijk vaak ook gedeeld moeten worden. Bent u op huwelijkse voorwaarden getrouwd, dan kan dit echter anders zijn. Lees hier meer over de regelgeving omtrent het verdelen van de schulden. 

    Scheiden doe je samen

    En daar helpen we je graag bij.

    Scheiden is een moeilijk en emotioneel moment in uw leven. In deze fase van onzekerheid kan Meesters in Mediation je helpen met een goed advies. Naar aanleiding van bovenstaande informatie over het verdelen van de woning nog vragen? Of wil je graag langskomen voor een gratis kennismakingsgesprek? Neem hier het contact met ons op.