Financieel advies bij scheiding

 • 11 november 2019
 • Bij een scheiding moet veel geregeld worden. Emotioneel valt er veel te verwerken en dat terwijl er ook veel praktische zaken geregeld moeten worden. Mediation kan u helpen bij het regelen van al deze praktische zaken, zodat jullie er samen uitkomen. Het zorgt ervoor dat de scheiding sneller in gang gezet kan worden, waardoor u sneller aan uw eigen verwerking toekomt. Daarnaast kan het heel lastig zijn om alle financiële zaken zelf te regelen, zeker wanneer u samen een huis en kinderen hebt. Meesters in Mediation geeft u graag financieel advies bij een scheiding en helpt u alles goed te regelen.

  Financieel advies bij scheiding met een gezamenlijke woning

  Misschien wel het grootste financiële onderdeel van de scheiding is de gezamenlijke woning en natuurlijk de inboedel. Wanneer u samen het huis gekocht heeft, moet er een keuze gemaakt worden. Blijft er iemand in de woning of gaan jullie het huis volledig verkopen? En qua inboedel, wat is van wie? Afhankelijk van wanneer jullie getrouwd zijn, zijn daar afspraken over gemaakt. We gaan samen kijken hoe deze afspraken zich laten vertalen naar de praktijk. Hier leest u meer over het verdelen van een gezamenlijke woning.

  De verdeling van ander vermogen

  Natuurlijk is er nog meer vermogen dat verdeeld moet worden. Denk bijvoorbeeld aan gezamenlijke spaar- en betaalrekeningen, auto’s en andere kostbare spullen in huis. Wellicht denkt u dat alles duidelijk op papier staat, maar in de praktijk blijkt vaak dat bepaalde dingen onbesproken zijn. Door hierover samen in gesprek te gaan, wordt alles eerlijk verdeeld. Bij een scheiding zijn geen winnaars of verliezers.

  Financieel advies over pensioen en schulden bij scheiding

  Bij een scheiding valt niet alleen het vermogen te verdelen. Misschien staat u er niet bij stil, maar een scheiding heeft ook invloed op uw pensioen. Hierbij gaat ver voornamelijk over ouderdoms- of nabestaandenpensioen; de rechten kunnen per scheiding verschillen. Hier leest u meer over pensioen bij scheiding. Daarnaast moeten ook de schulden verdeeld worden, afhankelijk van wat er is afgesproken in de huwelijksovereenkomst. Het verschilt natuurlijk of u op huwelijkse voorwaarden bent getrouwd of niet. Hier leest u meer over de verdeling van schulden bij een scheiding.

  Financieel advies nodig bij uw scheiding?

  Kunt u wel wat financieel advies gebruiken bij uw scheiding? Meesters in Mediation staat voor u klaar, zodat u samen uit deze scheiding kan komen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.


  We vertellen u graag meer

  Kennis maken met
  één van onze meesters?